MENU
Your Cart

Informatii Retur

RECLAMAȚII ȘI RETUR


Termenul și Motivele de retur

Produsele cumpărate pot fi returnate, conform prevederilor legale din O.U.G. 34/2014, în termen de 14 zile calendaristice calculat din:
 • Ziua în care Consumatorul intră în posesia fizică a ultimului produs dintr-o comandă cu produse multiple, ce vor fi livrate separat.
 • Ziua în care Consumatorul intră în posesia fizică a ultimei părți componente/piese a unui produs dintr-o comandă unică, care, constând din mai multe părți componente/piese, vor fi livrate în mai multe loturi.
 • Returul în termenul legal de 14 zile se realizează pentru următoarele motive:
  • Produsul este deteriorat sau incomplet
  • Produsul nu corespunde imaginilor și descrierii de pe site
  • Produsul nu este conform așteptărilor consumatorilor

Solicitarea returului

 • Trimiteți un email la adresa contact@ambientacolada.ro, în care solicitați returnarea produsului, oferind motivul returului și numărul comenzii. În situațiile prevăzute la punctele 1 și 2, atașați și fotografii detaliate și filmări cu produsul deteriorat, incomplet sau diferit de cel comandat.
 • Termenul de răspuns la solicitarea de retur este de maxim 3 zile lucrătoare, trimiterea pe mail a formularului de retur semnificând, implicit, avizarea returului din partea Ambient Acolada.


Formularul de retur

Completați formularul de retur primit în mailul de răspuns, cu toate datele solicitate, în maxim 2 zile calendaristice de la primirea acestuia, și trimiteți-l completat la adresa noastră de email contact@ambientacolada.ro

Cheltuielile de transport

Pentru retur, cheltuielile de transport vor fi suportate de către Consumator, dacă se regăsește în situația de la punctul 3, și de către Ambient Acolada, pentru cazurile prevăzute la punctele 1 și 2.

Condițiile returului

 • Pentru acceptarea produselor și restituirea sumelor achitate de către Consumator, produsele trebuie restituite noi, nefolosite, nedegradate, nepătate etc., (excepție făcând situația prevăzută la punctul 1, când returul se solicită tocmai din cauza defectului existent, cu fotografii și filmări doveditoare trimise în termen), doar în ambalajul original și însoțite de formularul de retur completat integral și printat, dovada cumpărării (factura), fișa tehnică, manualul de utilizare, certificatul de garanție etc. și toate părțile componente sau accesoriile produsului, așa cum a fost primit.
 • În cazul în care produsele returnate nu respectă condițiile de mai sus (sunt folosite, murdare, degradate, incomplete etc.), Ambient Acolada își rezervă dreptul de a nu accepta returul, trimițând produsele înapoi la Consumator, pe cheltuiala acestuia. În situația în care defectele se constată după o perioadă de timp mai mare decât termenul de returnare, produsele respective nu mai pot fi returnate conform procedurii de mai sus. Rezolvarea acestei situații va fi realizată în conformitate cu termenii și condițiile de garanție ale produselor.
 • În situația produselor cumpărate pe bază de comandă prealabilă, nu pot fi returnate pentru motivele de la punctului 3.


Returnarea produselor

 • Împachetarea și protejarea produselor pentru a fi predate curierului trebuie efectuată cu atenție, în ambalajele originale, evitându-se degradarea ulterioară a produselor pe durata transportului (se vor utiliza materiale de umplutură, de exemplu hârtie sau ziare, folii cu bule, polistiren, sigilare și ambalaje suplimentare dacă este necesar etc.). Responsabilitatea asigurării returnării integrale și în bună stare a produselor reclamate revine Consumatorului.
 • În situația în care returul se încadrează la motivele de la punctele 1 și 2, Ambient Acolada va trimite curierul la Consumator, pentru ridicarea produselor, în termen de maxim 3 zile lucrătoare de la completarea și transmiterea electronică a formularului de retur primit pe email de către Consumator.
 • În cazul descris la punctul 3, Consumatorul va contacta orice firmă de curierat agreată de el, pentru efectuarea returului, menționând următoarea adresă de destinație: S.C. DESIGNUL TĂU S.R.L., Iași, str. Călărași nr. 27, cod poștal 700301.


Restituirea banilor

Restituirea sumelor achitate pentru produsele returnate (prețul produselor, inclusiv, după caz, costuri inițiale logistice și de livrare) se va face în termen de maxim 14 zile de la data trimiterii pe email de către Consumator a formularului de retur. Se va folosi aceeași modalitate de plată precum cea utilizată de către Consumator pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care acesta agrează altă modalitate de plată în cererea de retur.

Înlocuirea produselor

În cazul produselor care au ajuns la Consumator defecte, degradate sau incomplete, în funcție de stocul disponibil la furnizor, dacă se dorește, Ambient Acolada poate trimite un nou produs, în stare corespunzătoare, înlocuindu-l astfel pe cel returnat. În caz contrar, când produsul respectiv nu mai există pe stoc sau Consumatorul nu dorește înlocuirea produsului, se va proceda la restituirea banilor conform procedurii de mai sus. Schimbarea unui produs cu altul diferit nu este posibilă.

.